Frank Schoenmakers

FunctiePenningmeester
OrganisatieEnergiecoöperatie De Windvogel
Frank Schoenmakers is sinds 2017 penningmeester van De Windvogel. In deze 5 jaar was hij verantwoordelijk voor diverse activiteiten. Onder andere: de overgang naar het nieuwe Participatie model. Het succesvol uitschrijven van 3 participatie rondes die de totale leden participatie verdubbeld hebben. Betrokken bij de realisatie van Econobis voor de sector en de implementatie ervan bij De Windvogel. De financial close van Overwind Vlaardingen, voor de realisatie van 2 nieuwe 3,6 MW windmolens.
Het penningmeesterschap bij De Windvogel doet Frank naast zijn ICT werk, dat hij al ruim 30 jaar doet. Frank heeft zich gespecialiseerd op de Energiesector en heeft 10 jaar bij Eneco gewerkt. Daar was hij onder andere betrokken bij de samenwerking met St. Natuur & Milieu rond Zeekracht.
Sinds 2019 is Frank zelfstandig ICT consultant in Energie sector o.a. rond congestiemanagement (GOPACS) van de netbeheerders.
Tenslotte is Frank zeilinstructeur op Waddenzee en de Friese wateren: Letterlijk zelf bewegen door de windenergie is het mooiste dat er is.