Wat is de RES?

Dertig regio’s in Nederland werken aan de uitvoering van de eerste Regionale Energiestrategie: de RES 1.0. Hierin staat hoeveel en waar we grootschalig zonne- en windenergie gaan opwekken en wat de warmtevraag en het aanbod van duurzame warmtebronnen in de regio is. De energieregio’s werken hiervoor samen met overheden, inwoners, bedrijfsleven, netbeheerders, energiecoöperaties en maatschappelijke organisaties. Bij elkaar moeten de plannen van de 30 regio’s uiteindelijk optellen tot het opwekken van 35 TWh duurzame energie op land in 2030. Dit is één van maatregelen uit het Klimaatakkoord.

Meer weten over de RES? Neem een kijkje op onze website. Daar kun je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen over de RES. Of volg ons op LinkedIn en Twitter.

Uit de praktijk

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat je inspireren door onze praktijkverhalen!

RES-oneren

In RES-oneren.nl laten we de (mogelijk)makers van de RES’en aan het woord over hun ervaringen met en inzichten in het RES-proces. Zodat deze gaan ‘RES-oneren’ naar de complexe opgaven waar Nederland de komende jaren voor staat. Is de RES-aanpak, die soms dwars tegen de Handboeken Projectmanagement ingaat, te vangen in beelden en woorden? RES-oneren.nl doet een poging daartoe. Lees meer

Vraag en antwoord

Ben je in gesprek over de RES en wil je feiten checken of antwoorden vinden op veelgestelde vragen? Check dan onze RES-gespreksassistent.